Sociaal ondernemen

Wij werken met respect voor mens en milieu en versturen jouw zakelijke post sociaal en duurzaam. 84% van onze medewerkers heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Post bezorgen doen we zoveel mogelijk op de fiets.

DuurzaamSociaalDuurzaam (header nieuw)PSO 30 (header nieuw)
Ervaar het gemak
voordelige tarieven
landelijke dekking
Sociale organisatie

Als sociale en lokale postbezorger zijn wij betrokken bij de mensen en regio. SBPost is ontstaan uit een samenvoeging van drie sociale werkvoorzieningen en waar mogelijk geven we ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de juiste begeleiding dagen wij onze mensen uit om te groeien, wat betreft werk, maar ook persoonlijk.

Onze organisatie is gecertificeerd voor trede 3|30+ van de Prestatieladder Socialer Ondernemen. 84% van onze mensen behoort tot de PSO-doelgroep.

Duurzaam ondernemen

We zijn zuinig op het milieu en zijn ISO 14001 gecertificeerd. Post bezorgen doen wij zoveel mogelijk op de fiets en in het buitengebied maken we gebruik van elektrische scooters en elektrische bestelauto’s.

Wij zijn actief bezig met het verduurzamen van ons wagenpark en onze gebouwen. Onze sorteercentra in Eerbeek en Nieuwegein zijn voorzien van zonnepanelen, waarmee wij onze gebouwen en voertuigen van eigen opgewekte stroom voorzien.

Inzicht energie opbrengst
Kwaliteit

Maandelijks laten wij door een onafhankelijk bureau (Direct Research) een kwaliteitsmeting doen. Zij meten de bezorgtijdigheid (post is op tijd bezorgd) en bezorgzekerheid (post is bezorgd). Zo krijgen wij inzicht in de kwaliteit van de postbezorging.

In 2022 is onze bezorgtijdigheid gemiddeld 95,5% en onze bezorgzekerheid is 99,0%. Ook wordt er gemeten of de post droog en onbeschadigd aankomt. Dit percentage is in 2022 gemiddeld 99,3%.

Certificeringen

Wij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van ons bedrijf en waar­borgen onze kwaliteit zoveel mogelijk. Onze kwaliteits­management­systemen voldoen aan de normen van ISO 9001. Ook zijn wij ISO 27001 gecertifi­ceerd; de inter­nationaal erkende norm voor informatie­beveiliging. Wij werken met respect voor mens en milieu en zijn gecertifi­ceerd volgens PSO prestatie­ladder trede 3|30+, ISO 14001 en CO2 prestatie­ladder trede 4.

Overzicht certificeringen
Maak kennis met SBPost

Neem contact op met Jeroen of Erwin.

sales@sbpost.nl 0313 - 670 290
mannen met envelop